Basis
   Hier het laatste nieuws van de Combinatie Klik Hier

Home Toppers Nieuws Contact Foto's Links Basis

Hoe Het Begon


De Basis is Gelegd in 1996/1997 door Hans Pijpers.Door omstandigheden op zijn oude adres kon hij daar geen duiven houden.Zo gezegd zo gedaan zijn hier de eerste jonge duiven op het hok gekomen.En spelend onder de naam combinatie.
Pijpers van Essen.Na een aantal jaren samen gevlogen te hebben ging de combinatie door prive omstandigheden. uit elkaar
.Toen is D. van Essen vanaf 2001 op eigen voet verder gegaan.Maar zo fanatiek dat Hans Pijpers was kwam hij toch elke week de aankomsten van de duiven bekijken.Na een aantal jaren zelfstandig gevlogen te hebben tot 2007 is de Combinatie.van Essen Sieben ontstaan.Het ontstaan van de Combinatie is als volgt.Berend Sieben een vliegend lid in de club.Tot dat hij ging verhuizen naar een appartement en geen duiven meer kon houden op zijn huidige adres.Maar bleef toch lid van P.V de Zwaluw in Baarn en miste verloop van tijd toch de band met de duiven.Ik was toendertijd op zoek naar iemand die voor mij de jonge duiven wilde doen en heb Berend daarvoor gevraagd.Berend vond dat leuk en heeft met volle overtuiging ja gezegd.Dus het begin van een nieuwe Combinatie was geboren.Hans Pijpers is inmiddels ook weer met de sport begonnen.


Duiven Bestand


Er word gevlogen met 20 weduwnaars en 20 duivinnen op totaal weduwschap.Er worden Ī 60 jonge duiven gekweekt voor eigen gebruik.Het kweekhok bestaat uit 10 kweekkoppels.Met de oude wordt er met een leeftijd tot 5 jaar mee gevlogen
daarna gaat hij op het kweekhok. Maar om tot die leeftijd te komen valt het niet mee. Er wordt een zeer strenge selectie toe gepast soms wel eens te streng.Uit de kwekers wordt er een 3 tal jaar mee gekweekt en als er dan nog geen bruikbare duiven uit komen komen ze de selectie niet meer door.Er wordt alleen gekruist en heel soms inteelt om de lijn vast te houden.Met die duiven wordt er ook niet gevlogen maar gaan direct naar het kweekhok.De rassen die op de hokken zitten zijn voornamelijk Jacob Poortvliet & Gebr Limburg duiven.En de eigen Blue Misty lijn.


Hokken/Verzorging

De combinatie beschikt over een tuinhok van het merk punt 7 meter bij 1.90 diep.Het jonge duivenhok is een eigen bouwsel van 12 meter bij 2.30 diep daar verblijven ook de kwekers. Het hok van 12 meter is voorzien van een buitenren voor jong en oud Het tuinhok beschikt over sneldekkers en het jonge duivenhok golfplaten.Allebei de hokken beschikken over veel licht en zijn goed geventileerd en voorzien van vloerverwarming.

De dagelijkse verzorging van de duiven bestaat uit 1 x per dag verversen van water.1x per dag wordt er schoon gemaakt.De oude duiven worden 1 x per dag los gelaten om te trainen en de jonge duiven ook 1 x per dag. En alle duiven worden 2 keer per dag gevoerd.En elke week krijgen de duiven een bad weer of geen weer. Met de oude duiven word er alleen gereden voor aanvang van het nieuwe seizoen Ī 2x 30km.En die komen pas weer los in begin Maart.De jonge duiven daarintegen worden wel in het begin van het progamma weg gebracht ook een 30tal kilometers maar dit om het oriŽntatie vermogen te trainen.

Gezondheid


Minimaal 1 Keer per jaar gaan we voor Preventief onderzoek van de duiven naar een willekeurige Duiven Arts .En bij controle mankeert er meestal  weinig aan.
Het liefst blijven we zover mogelijk weg van de medicijnpot,
Met regelmaat doen we iets halamid in het water na de vlucht voor ontsmetting.En om de vier weken doen we iets tegen het geel.Verder geven we wel veel natuurlijke bijproducten.Hiermee moeten de duiven het doen in het seizoen. Is er echt iets loos qua gezondheid van de duiven dan schromen we niet om een Duiven Arts te gaan bezoeken, zijn advies wordt daarna opgevolgd.En alle duiven worden als ze op nest zitten geŽnt tegen paramixo bij de jongen komen daar nog eens de pokken enting bij. We denken verder dat onze duiven weinig medicatie hoeven te hebben vanwege de strenge selectie,
want als een jongen duif niet goed zit wordt het een paar dagen aan gekeken als
het niet opknapt wordt hij verwijdert.

Overig

Het voeren gebeurd gewoon in de bak niet in potjes. Er worden 3 Merken voer gebruikt wel te weten Mariman/Robaeys/En Matador de eerste twee die worden gemengd.In een grote bak.En niet te vergeten
verse pindas ze zijn er zot op. Verder worden er bij producten gegeven van o,a merken zoals Belgica de Weerd /Versela Laga /Travipharma/Brockamp.

Het motto van de duivensport zoals het hier beoefend wordt is hou het simpel.


      Terug